Of het nu gaat om kaneelsterren, vanillesikkels, jamkoekjes of de klassieke manier: we hebben een aantal handige tips verzameld voor iedereen die dit jaar kerstkoekjes wil bakken met hun kinderen. Veel plezier en succes in de kerstbakkerij!

  1. Soms hebben onze kleintjes het niet zo makkelijk als ze meehelpen aan de keukentafel: ze kunnen met hun korte armpjes vaak niet bij het werkblad. Dan is het aan te raden om aan een lagere keukentafel te werken, zo wast echt elke (kinder)hand de andere!
  2. Gelukkig zijn er keukenschorten die ervoor zorgen dat het deeg in het ergste geval aan de bakplaat blijft plakken, maar niet aan je broek en trui! Ze zijn niet alleen handig en leuk om naar te kijken, maar bovenal geven ze je het gevoel een echte bakprofessional te zijn
  3. Laat de kleintjes indien mogelijk veel zelf doen! Dit is niet alleen erg leuk voor hen, maar bevordert vooral hun zelfvertrouwen en hun gevoel van onafhankelijkheid. Let op: Bij het werken met de blender en de hete oven is de hulp van mama/papa vereist.
  4. Zijn de kerstbakkers het kneden, uitrollen en ponsen van vormpjes beu? Dan in de knusse KOKADI draagzak! Zo kunnen de kerstbakkers met een dutje de wachttijd tot de koekjes klaar zijn in de oven overbruggen. En je kunt helemaal bij je kind zijn.

Ben je nog op zoek naar een koekjesrecept? Wij hebben er eentje voor je die supersnel is en waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor thuis al in huis!

Ingrediënten:

500g meel
250 gr Boter
250 gram suiker
3 Eigenaar
½ pak. Terugpulver
125 gram amandelen

Voorbereiding:

  1. Kneed alle ingrediënten in een kom tot een kruimeldeeg, wikkel het in aluminiumfolie en zet het een nacht in de koelkast.
  2. Rol het deeg de volgende dag dun uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  3. Steek koekjes uit zoals je wilt en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de koekjes ca. Bak 10 minuten.

Je heerlijke kerstkoekjes zijn klaar!

Als je ze wilt decoreren, kun je bijvoorbeeld een eiwit stijf kloppen en geleidelijk wat poedersuiker en citroensap toevoegen. Het resultaat: een melkachtig glazuur dat heerlijk aan de koekjes kleeft en als lijm fungeert voor bijvoorbeeld kleurrijke hagelslag.

KOKADI wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

KOKADI verbindt.