Duurzaamheid & biologische kwaliteit

Ontwerpen | Organic & Duurzaamheid | Grondstoffen | Stoffen & Garens | Weven | Tailoring | Eerlijke Productie | Kwaliteit

Je bent op zoek naar een mooie Draagzak en duurzaamheid is belangrijk voor je?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wij van KOKADI leven voor zachte stoffen, mooie ontwerpen en prachtige kleuren. Eén ding moet altijd een rol spelen: Ons milieu! Als bedrijf zien we het als onze verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met onszelf, onze werknemers en ons milieu.Dit is hoe je KOKADI:

Alles begint met een verbeelding.

Wat KOKADI zo uniek zijn onze liefdevol gedetailleerde ontwerpen. Deze komen uit onze eigen pen op ons hoofdkantoor in de buurt van München.

Of het nu gaat om verzoeken van klanten om de KOKADInen uit de "officiële KOKADI fanclub" op Facebook of typische KOKADI ontwerpen - we blazen leven in toekomstige gelimiteerde edities.

Verbeelding wordt werkelijkheid.

Onze stoffen worden gemaakt in de weverij. Onze weverij bevindt zich in het land waar de meest hoogwaardige stoffen voor Europa vandaan komen: Turkije. Dit productieland, rijk aan tradities, waar de zijderoute doorheen liep en dat dus een belangrijk knooppunt was, ligt nog steeds heel centraal. Dit bespaart ons lange transportroutes naar verre landen en zorgt tegelijkertijd voor nauw contact met de productie.

In onze weverij worden duurzame biologische katoen en andere waardevolle garens gespannen in het enorme weefgetouw. Onze garens, die we betrekken van gecontroleerde biologische teelt in dezelfde regio, zijn vrij van schadelijke stoffen, zware metalen en giftige stoffen zoals formaldehyde. Dit maakt onze stoffen vrij van herbiciden en pesticiden en bijzonder huidvriendelijk, speeksel- en zweetbestendig.
Ideaal voor het gebruik van onze producten, waar de kleine schat ook op kan zuigen.

Kwaliteit is onze grootste claim.

Onze stoffen worden na het weven zorgvuldig geïnspecteerd. Hiervoor worden ze van achteren bekeken om eventuele gebreken precies te kunnen herkennen. Ingeweven katoenpluis wordt bijvoorbeeld opgespoord en zorgvuldig verwijderd.

Vervolgens worden de stoffen thermisch en mechanisch behandeld. Dit is een absolute specialiteit voor textiel - want het is gebruikelijk dat stoffen met chemische middelen worden behandeld of helemaal niet worden behandeld. Dit wordt loom state genoemd. De stof blijft dan echter stug.

Hier kiezen we voor de chemievrije en complexe, en dus ook kostenintensieve variant. Maar dat is het ons waard - want alleen zo kunnen we je baby en jou alleen het beste bieden.

Na het wassen wordt de stof zorgvuldig met de hand gestreken en klaargemaakt voor verder transport.

Met het fijnste handwerk aan het product.

In ons naaiatelier in Slowakije worden de stoffen gesneden en vervolgens met nauwkeurig handwerk genaaid.
Ook hier vinden we het bijzonder belangrijk om onze werknemers te ondersteunen. We nemen vooral mensen aan die het sociaal moeilijker hebben, zoals alleenstaanden of alleenstaande vrouwen.
De richtlijnen voor de banen zijn natuurlijk in overeenstemming met de Europese wetgeving. Eerlijkheid is erg belangrijk voor ons!

Onze missie

Zodra onze KOKADI's bij ons zijn aangekomen, verzenden we ze vanuit Ismaning naar meer dan 50 landen.

We zien het als onze verantwoordelijkheid om nog meer ouders te overtuigen van de voordelen van het dragen van hun baby. Het dragen van een baby is zo'n prachtige tijd waar je ten volle van moet genieten.
Met onze Draagzakken draagzakken kan dat perfect. Ze kunnen niet alleen tot het einde van de zwangerschap gebruikt worden.
Knuffeldoeken en andere accessoires brengen je ook die speciale KOKADI knuffelgevoel in huis.Dit materiaal wordt gebruikt om KOKADI Draagdoeken en Draagzakken gemaakt.

Biologisch katoen

  • Ons katoen komt uit het meest traditionele gebied ter wereld waar biologisch katoen wordt verbouwd: Turkije.
    We garanderen de kortst mogelijke afstanden en de laagst mogelijke CO2-uitstoot, evenals persoonlijk contact met de boeren.
  • Voor alle KOKADI-producten gebruiken we uitsluitend supergekamde katoen. Dit is een fijne grondstof met lange vezels.
    Onze katoen wordt met de hand geplukt, hoewel het oogsten met machines veel sneller zou gaan omdat het schoner is en minder vreemde vezels bevat. Omdat we alleen op biologische velden werken, is de oogst vrij van pesticiden en herbiciden en biedt het gezonde omstandigheden voor de arbeiders op de velden zonder ziekteverwekkende stoffen.
  • Supergekamd katoen is scheurbestendig, rekbaar en heeft een geweldige glans. Het is minder harig dan gewoon katoen en heeft goede pilling eigenschappen. De slijtvastheid is zeer hoog vergeleken met gewoon katoen en je Draagdoeken en slijtage zien er zo goed als nieuw uit, zelfs na herhaaldelijk wassen.
  • Al deze eigenschappen zijn ideaal voor je baby: de hoogwaardige materialen zorgen voor de nodige stevigheid van de stof - en tegelijkertijd is je baby beschermd. KOKADI is zo soepel en aanpasbaar dat het perfect past bij het lichaam van je baby. Zelfs erop zuigen is volkomen veilig.


Bamboe viscose

Viscose gemaakt van bamboepulp is een superzacht materiaal met een mooie zijdeachtige glans.

Het is ook een perfecte "zweetafvoer". Het is heel goed in het afvoeren van transpiratievocht naar buiten. Bamboeviscose verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter.

Micromodaal

Micromodal is gemaakt van beukenhout. Het is bijzonder zacht en vloeiend, met een mooie glans.

Modal is ook erg ademend en behoudt lang zijn vorm, waardoor het erg duurzaam is.

Zijde

Zijde staat algemeen bekend als zeer comfortabel op de huid. Zijde is ook erg licht en heeft een temperatuur-balancerend effect. Het koelt in de zomer en verwarmt in de winter.

Zijde droogt ook heel snel en is extreem scheurvast.

Linnen

Linnen heeft een aantal geweldige eigenschappen die het perfect maken voor onze Draagzakken merken:
Linnen is verkoelend en zeer comfortabel op de huid. Het is bijzonder robuust en scheurvast, en bovendien pluisvrij.
Een groot voordeel, vooral voor mensen met allergieën en baby's, is dat linnen van nature antibacterieel is en bestand tegen vuil en stof.

Tencel

Tencel wordt beschouwd als bijzonder milieuvriendelijk. Het wordt gemaakt van eucalyptushout en in een bijna gesloten cyclus. Tencel is een bijzonder zacht en toch robuust materiaal. Het is zeer ademend en daardoor temperatuurregulerend.
Tencel is ook bijzonder duurzaam omdat het zeer weinig slijt.

Glittergarens

Onze producten die gemaakt zijn met glitters hebben een aandeel van 1% van ons polyester glittergaren.

Het eerste wasmiddel voor Draagzakken

Het extra milieuvriendelijke wasmiddel voor Draagzakken is voor de ideale verzorging en optimaal behoud van de kleuren van de stoffen die in onze Draagzakken gebruikt in onze jacquardstoffen.


Naar KOKADI Wasmiddel

Dit is hoe je KOKADI geweven

Twee eigenschappen maken onze KOKADI stoffen tot een unieke ervaring: zachte materialen van hoge kwaliteit en fantasierijke ontwerpen.
Het weefsel van de doeken is hiervoor cruciaal.Onze KOKADI weefsels

Jacquard

De diagonale weving maakt deze stoffen bijzonder knuffelbaar. Ze passen perfect om het lichaam van je baby en omhullen hem als een tweede huid. Dat maakt onze KOKADI Draagzakken en Draagdoeken zo uniek!
De jacquardweving zorgt voor een soort foto-negatief effect op de achterkant van de stof. Dus één keer hetzelfde motief, maar dan met de kleuren omgedraaid!

Gekruiste keperbinding

Kruiskeperbinding maakt stof extra veerkrachtig. Het is vrij soepel en daarom perfect voor beginners om te dragen.

In tegenstelling tot de jacquardbinding wordt de kruiskeperbinding gekenmerkt door het feit dat beide zijden van de stof er hetzelfde uitzien.

KOKADI Babydeken

4-laags

Onze KOKADI Babydekens zijn geweven in 4 lagen. Tussen de lagen kan zich lucht verzamelen. Dit zorgt ervoor dat je kindje in de zomer gekoeld wordt en in de winter verwarmd.

Nog een unieke functie: je geur wordt opgeslagen in de luchtkamers als je het een tijdje draagt. Deze wordt vervolgens afgegeven aan je baby als je hem knuffelt. Zo voelt je baby zich ook buiten de Draagzak veilig.

KOKADI Knuffeldoekje

2-lagig

Onze KOKADI knuffeldoekjes zijn geweven in 2 lagen. Hierdoor krijg je een vergelijkbaar effect als bij het babydekentje. Het knuffeldoekje is echter iets luchtiger omdat er minder stof is.

Ouders gebruiken het daarom vooral in de zomer en het babydekentje in de winter. Maar als je een baby hebt die snel zweet, kun je de deken natuurlijk ook prima in de winter gebruiken en andersom.

KOKADI Basis gewichten

De gewichten per oppervlakte-eenheid van onze Draagdoeken en RingSlings kunnen altijd worden gevonden bij het desbetreffende product. We leggen hier uit wat ze betekenen.

Tussen haakjes: Onze KOKADI Draagzakken zijn altijd genaaid met 2 lagen stof. Daarom is het gewicht per oppervlakte-eenheid van de stretchers niet relevant.

licht


Tussen 170 - 230 g/m2.
Ook ideaal voor pasgeborenen.
Aangenaam in de zomer.

Middelzwaar


Tussen 235 - 270 g/m2.
Vanaf de geboorte tot het einde van de draagtijd.
Geweldige allrounders - gemakkelijk te hanteren.

zwaar


Tussen 275 - 450 g/m2.
Vanaf ongeveer 1 jaar tot het einde van de slijtage.
Dik en ondersteunend tegelijk.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december
Niet genoeg artikelen beschikbaar. Alleen nog [max] over.