KOKADI Inzichten & FAQ

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen van onze klanten en inzicht in belangrijke termen met betrekking tot het dragen met een KOKADI Draagzak.

Hurkende houding

In de spreidzit heeft de baby een licht gebogen rug, zijn benen zijn gehurkt en zijn knieën zitten boven zijn navel. Baby's nemen deze houding vaak uit zichzelf aan, bijvoorbeeld als ze op hun buik worden gelegd of opgetild.

Onze Draagzakken zijn zo ontworpen dat je baby lekker gewiegd kan worden in de zachte stof van het ruggedeelte. Dit garandeert de ergonomisch correcte hurkhouding.

De KOKADI Addbag is een klein zakje dat gemakkelijk met een lusje aan de rug van je baby kan worden bevestigd. Draagzak elke tas met een lus. Het is perfect voor het opbergen van sleutels, smartphones en dergelijke.

Klik hier voor de addbags

Onze KOKADI Draagzakken zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Voor de allerkleinsten hebben we de maat Babysize in ons assortiment, die geschikt is vanaf de geboorte (3,5 kg) tot 18 maanden.

Baby's kunnen het beste in de babymaat worden gedragen, vooral door mensen die nieuw zijn met babydragers.

De KOKADI Babydeken is wereldwijd een uniek product. Geen enkel ander dekentje is geweven in vier lagen. De knuffelzachte dekens zijn ademend en warmteregulerend tegelijk. Als dekentje, knuffeldoekje, kruipdeken, dekentje voor in de auto en buggy of speelkleed voor na de babytijd - de babydeken is de perfecte keuze. KOKADI Babydekens vergezellen je baby gedurende zijn hele leven.
Door het weefpatroon met vier lagen kan lucht zich ophopen in de ruimte tussen de lagen. Hierdoor zijn de dekens warm in de winter en koel in de zomer.
Nog een unieke functie: jouw geur wordt opgeslagen in de kamers en vervolgens afgegeven aan je baby als je hem knuffelt. Zo voelt hij of zij zich ook buiten de Babydrager heerlijk veilig.

Klik hier voor de babydekens

Katoen is een natuurlijke vezel. De katoenvezel wordt gesponnen tot draden en garens. Ons katoen is biologisch katoen dat met de hand wordt geoogst.

De tas heeft altijd een ander ontwerp dan het gekochte product. De tas wordt gebruikt voor opslag en heeft expres een ander ontwerp, zodat je kunt genieten van verschillende KOKADI ontwerpen.

Om je te helpen bij het maken van je KOKADI Draagzak of je KOKADI draagdoek correct te maken en je baby ergonomisch te dragen, hebben we instructies gefilmd. Je kunt ze vinden op ons YouTube-kanaal. Je vindt alle informatie ook hier op onze HomePage. KOKADI baby op de juiste manier.

Klik hier voor de knoopinstructies

Wij van KOKADI nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Daarom is onze katoen biologisch geproduceerd. Het wordt met de hand geplukt. Omdat we alleen op biologische velden werken, is de extractie vrij van pesticiden en herbiciden en biedt het gezonde omstandigheden voor de arbeiders op het veld, zonder ziekteverwekkende stoffen.

Met een Blitz-Preorder hebben we de stof al en naaien we wat jij wilt! Dit heeft als voordeel dat je je gewenste draagzak veilig in de juiste maat kunt bestellen. Het duurt meestal 2 weken van bestelling tot levering.

Met de originele KOKADI Bonding Shirts kun je je baby direct na de geboorte tegen je huid aan knuffelen. Dit versterkt liefdevol het basisvertrouwen van je baby. Voor een sterke band vanaf het begin.

Naar de hechtingsshirts

KOKADI Klassiekers, in tegenstelling tot de KOKADI worden voortdurend gelimiteerde edities geproduceerd.

De Ceyda Joker is iets heel bijzonders. In onze Facebook KOKADI Officiële Fanclub is het onder andere mogelijk om ontwerpen aan te vragen. Als de Ceyda Joker als commentaar verschijnt bij een door jou gewenst ontwerp, wordt dit ontwerp in een gelimiteerde oplage gemaakt. Ceyda Joker betekent echter niet dat het een-op-een wordt overgenomen. KOKADI De ontwerper kan hier nog wijzigingen aanbrengen en ook de kleuren en materiaalsamenstelling worden door de ontwerper bepaald. KOKADI gekozen. Er wordt geprobeerd om naamsverzoeken in te willigen, maar dit is niet altijd mogelijk.

De kasjmiergarens worden rechtstreeks in Turkije, niet ver van onze weverij, verkregen van lokale "keşmir"-geiten. De boerderij waar we de garens vandaan halen, besteedt aandacht aan het houden van dieren die bij de soort passen. Het haar wordt gekamd en niet geplukt. Er zitten lange perioden tussen de afzonderlijke partijen. We gebruiken geen machinaal geschoren kasjmierwol, maar handgekamde wol.

Kasjmierwol is trouwens zo speciaal omdat het de ondervacht van de geit is; deze is veel fijner dan de bovenvacht. We kunnen maar ongeveer 50 - 150 gram per geit krijgen. Dit is ook de reden waarom het percentage wol in onze producten laag is, in tegenstelling tot andere textielfabrikanten: we willen duurzaamheid combineren met modebewustzijn.

Bij Creator Designs vind je alle producten die zijn ontworpen door influencers, acteurs en beroemdheden zelf. KOKADI En neem prachtige stukken van kunstenaars mee naar huis voor jou en je baby!

Naar Creator Designs

Een Trekking is een loting voor het recht om een gelimiteerd product te kopen. Als er een trekkingsformulier op onze sociale kanalen is geplaatst, kun je meedoen voor het gewenste product. Met een beetje geluk ontvang je na afloop van de trekking per e-mail een orderbevestiging voor het gewenste product.

De schouderbanden en heupgordel zijn dik en zacht gevoerd met schuim en bieden een hoog draagcomfort dankzij hun traploze verstelbaarheid. De heupgordel kan worden gesloten en geopend met de gesp.

KOKADI biedt weer een andere variant van de Draagzak Flip van de harnassen: De Flip Performance Air. Deze is gemaakt met speciale netstof op de schouder- en heupbanden. Het biedt ook een opening bij de rug van het kind. Deze kan worden geopend met een rits.

Aan de KOKADI Flips

Met een draagzak met volledige gesp, zoals de KOKADI FlipZowel de heupgordel als de schouderbanden kunnen worden gesloten en geopend met gespen.

Het bijzondere aan KOKADI is onze voortdurend groeiende community. Omdat KOKADI is een manier van leven! Vooral op onze Facebook-pagina kunnen onze fans op de hoogte blijven van de nieuwste releases en producten. Bovendien kun je in contact komen met de KOKADI familie en laat je je inspireren door talloze berichten. En het beste van alles - we bereiden regelmatig specials voor onze fans voor. Naast prijsvragen worden er ook kortingsacties gepubliceerd. En sinds KOKADI nu aan meer dan 40 landen levert, hebben we natuurlijk ook een Internationale KOKADI pagina.

Voor degenen voor wie dat nog niet genoeg is, zijn er officiële KOKADI groepen, zoals de "KOKADI Official Fanclub" voor intensieve uitwisseling met andere "cocadins" of de "KOKADI Fans Swap & Sell" groep waar je zeldzame collectiestukken kunt vinden.

De KOKADI Raffles worden op onze sociale kanalen geplaatst. Op Facebook op onze KOKADI Facebookpagina of de officiële Facebook fanclubpagina, en/of op ons Instagram- en Telegramkanaal. De voorwaarden voor deelname worden in detail uitgelegd in elk bericht en er staan leuke verrassingen op je te wachten. Het is de moeite waard om mee te doen.

 

Tijdens het bestelproces kun je de vouchercode invoeren in het desbetreffende veld of de voucher selecteren die al is opgeslagen.

In tegenstelling tot een volledige gesp Draagzakgesp, een halve gesp zoals de KOKADI TaiTai kan alleen worden gesloten en geopend aan de heupriem door gespen (buckle). De schouderriemen zijn vastgemaakt.

Hennep behoort tot de hennepfamilie en is een natuurlijke vezel. De hennepvezels worden uit hennep gewonnen en tot draden gesponnen. Ze zijn extreem scheurvast en meestal duurzamer dan katoen.

De jacquardweeftechniek is een uitgebreide weeftechniek die wordt gebruikt om prachtige patronen te maken in de Babydrager- en knuffelproducten geweven kunnen worden. Dit gebeurt met een speciaal mechanisch jacquardweefgetouw. De verbeelding kent hier bijna geen grenzen. De stof is diagonaal beweegbaar en sluit daardoor perfect aan op de rug van de baby.

"Op KOKADI combineren we mode met een milieubewuste levensstijl! We gebruiken alleen de beste biologische grondstoffen. Deze worden eerlijk verhandeld en in de EU verwerkt tot onze populaire Draagzakken en Draagdoeken geconfectioneerde producten. Wij revolutioneren de Draagzak-markt met onze stijlvolle, kleurrijke en modieuze ontwerpen! Dit is ons succesrecept dat ons tot de populairste specialist voor ecologische kleding heeft gemaakt. Draagzakken en Draagdoeken mode." Ceyda Temur (CEO & Oprichter)

De mama's en papa's die hun baby's dragen zijn heel speciaal voor ons.
Zij dragen hun kinderen de wereld in.
Ze houden van en zorgen voor hun KOKADI en delen de vreugde die we hebben met onze producten.
Daarom noemen we ze van KOKADI KOKADInen noemen, omdat ze een deel van ons zijn.

Het speciale kenmerk van KOKADI is de wekelijkse uitgave van een nieuwe Limited Edition. Wij vinden het belangrijk om onze klanten een grote verscheidenheid aan verschillende ontwerpen te bieden om in te spelen op de huidige trends en de wensen van onze community. Daarom brengen we een nieuwe variant uit van onze geliefde KOKADI ontwerpen.

Hoe kom ik te weten wanneer er een nieuwe variant wordt uitgebracht?

Via onze social media kanalen op Facebook en/of Instagram en Telegram. We publiceren deze teasers voor de aankomende Limited Edition-releases meestal een dag voor of op dezelfde dag.

Is het mogelijk om een product uit de Limited Edition te pre-orderen?

Nee, helaas bieden we deze service niet, tenzij het een pre-order is of je een voorkooprecht hebt via een SFP (zie SFP/Stalking Free Pass).

Hoe weet ik de oplage van de Limited Edition?

Onze speciale modellen zijn strikt gelimiteerde edities. Ze worden in kleine aantallen geproduceerd. We maken het exacte aantal stuks niet bekend.

Kan ik mijn eigen model ontwerpen?

In principe is dat mogelijk, neem direct contact met ons op voor meer informatie: mail@KOKADI.de

Linnen of vlas is een natuurlijke vezel die verkregen wordt in een complex proces. Linnen heeft een zeer glad, glanzend oppervlak. Omdat er geen lucht tussen de vezels zit, is er bijna geen pilling. Nog een pluspunt: linnen is niet erg gevoelig voor vuil en bacteriën. Door de luchtbalans heeft het een verkoelend effect - een voordeel in de zomer.

We bieden een eenmalige tweelingkorting op de 2e draagzak of de 2e babydrager voor ouders van tweelingen. Draagdoek uit ons standaardassortiment ter hoogte van 30 procent. Hiervoor hebben we de geboorteakte van de kinderen of de bijbehorende pagina's uit het kraampaspoort nodig. Gebruik ons adviesformulier als je geïnteresseerd bent.

Modalvezels zijn vezels gemaakt van beukenhout. Ze zijn heerlijk zacht, hebben een hoge vochtopname (zweten) en drogen snel. Het beukenhout voor onze modalvezels komt voornamelijk uit Oostenrijkse bossen. De vezels zelf worden milieuvriendelijk geproduceerd.

Deze Draagzak wordt geleverd zonder heupgordel. Het rugpand is vastgenaaid aan de schouderbanden. Het bijzondere aan de Onbus is dat het rugpand zandlopervormig is en er dus als het ware een stang is geïntegreerd. Dit houdt rekening met de lengte van de rug van het kind. Hoe langer het lichaam van het kind, hoe breder de stang. Dit betekent dat het kind Onbu De lengte van het lichaam van het kind past de stang automatisch aan. Op deze manier kan het kind de ergonomisch correcte hurkhouding aannemen wanneer het gedragen wordt. Deze Draagzak is bijzonder geschikt voor ouders met een gevoelige buik of zwangere vrouwen. Deze Babydrager mag alleen worden gebruikt vanaf een late zit- of loopleeftijd.

Naar de Onbus

Met een Pre-Order, afgekort PO, kun je bepaalde producten van een beperkt, maar nog niet geproduceerd ontwerp bindend vooraf bestellen. De bestelperiode is beperkt. De betalingstermijn is 7 dagen vanaf de besteldatum. De levertijd van een pre-order is 5 maanden. Houd er rekening mee dat vooruitbestelde producten zijn uitgesloten van korting en het inwisselen van kortingsbonnen.

Bij vooruitbestelde producten zijn kleine kleurafwijkingen mogelijk tussen de productafbeeldingen of foto's die zijn gemaakt voor previewdoeleinden en het uiteindelijke product.

Nieuwe innovaties, zoals de ontwikkeling van nieuwe DraagzakkenDe ontwikkeling van nieuwe producten wordt besproken met de Hamburgse transportschool met het oog op een optimale ergonomische aanpassing. Er worden geen compromissen gesloten op het gebied van veiligheid, noch bij de productontwikkeling, noch bij de productie zelf.

Een van de belangrijkste dingen voor ons zijn de huidige modetrends en onze speciale ontwerpen. Daarom brengen we ook elke week een nieuwe uit. KOKADI elke week een nieuw ontwerp. Nieuwsgierig geworden? Abonneer je dan op onze sociale kanalen Facebook, Instagram en Telegram. Let op: releaseproducten zijn tot 7 dagen na de releasedatum uitgesloten van korting en inwisselen van kortingsbonnen.

De KOKADI RingSling is bijzonder eenvoudig te gebruiken. Het 190 cm lange doek moet door de ringen worden gehaald en is dan klaar voor gebruik.

Je vindt onze RingSlings hier.

Zijde is een zeer fijne natuurlijke dierlijke vezel. Het wordt verkregen uit de cocon van de zijderups door de draad af te wikkelen die de zijderups om zich heen wikkelt wanneer ze zich verpopt. Het garen wordt verkregen uit een veelvoud van deze draden. Hierdoor is zijde zeer scheurvast en heeft het een isolerende werking tegen kou, maar ook tegen warmte.

De KOKADI Stalking Free Pass (SFP) stelt je in staat om een felbegeerd product als eerste te bemachtigen. Het is een recht van eerste weigering. Je maakt kans op een SFP door bijvoorbeeld mee te doen aan een van onze wedstrijden.


 • Voorkeursrechten worden alleen verleend door werknemers van het bedrijf. KOKADI Een overdracht van het voorkeursrecht is niet mogelijk.
 • Voorkeursrechten zijn 3 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte.
 • Voorkooprechten kunnen worden gekocht voor elke release in de KOKADI Shop, tenzij expliciet wordt vermeld dat het gebruik van een voorkooprecht niet mogelijk is.
 • Het voorkooprecht kan alleen worden toegepast op producten van het bedrijf KOKADI worden toegepast.
 • Alleen voorkeursrechten die zijn aangevraagd via het contactformulier "Hoe kan ik een SFP inwisselen" worden in overweging genomen. Andere aanvragen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.
 • De orderbevestiging en het betalingsverzoek worden voor vrijgave verzonden.
 • De betalingstermijn voor SFP-bestellingen is 7 dagen na ontvangst van de orderbevestiging.
 • Na gebruikmaking van het voorkeursrecht vervalt dit.
 • Als een product, tegen de verwachting in, niet op voorraad is of het product wordt geannuleerd, kan het voorkeursrecht na overleg opnieuw worden gebruikt.
 • Als de bestelling door toedoen van de klant wordt geannuleerd of geretourneerd, blijft het voorkeursrecht vervallen en wordt het niet opnieuw vrijgegeven.

De stangbreedte is het ruggedeelte dat aan de heupgordel vastzit. De stangbreedte wordt aangepast via de klittenbandsluiting.

Het is vooral belangrijk om de stang af te stellen voordat je de Babydrager verstellen! Het moet altijd ongeveer van de achterkant van de knie tot de achterkant van de knie van je baby zijn.

Het bijzondere aan de KOKADI TaiTai zijn de gestrikte of geknoopte schouderbanden, die gekruist voor de buik of op de rug gedragen kunnen worden. De heupgordel kan op dezelfde manier worden vastgemaakt als bij de Draagzak Flip De heupgordel kan worden geopend en gesloten met een gesp.

Naar onze TaiTai Draagzakken

Onze KOKADI Draagzakken zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten.

De peutermaat is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 maanden tot ongeveer 2 jaar.

Je weet nog niet precies welke Babydrager je wilt?

Natuurlijk bieden we een gratis draagconsult aan.

Naar het draagconsult
1. zijn de Draaghulpen veilig?

Ja, onze Draaghulpen zijn uniek in hun vakmanschap en worden onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. 2. Hoe sluit ik de gespen van de heupriem goed?

Steek de gesp onder het veiligheidsrubber en sluit hem aan op de tegenhanger van de gesp. Zorg ervoor dat er geen druk of gewicht op het veiligheidsrubber staat. Anders slijt het materiaal. Bovendien is het veiligheidsrubber alleen bedoeld als reservehouder voor het geval de gesp losraakt. Daarom is extra druk op het rubber niet aan te raden zolang het niet gebruikt wordt.

 • Waar moet ik op letten bij het kopen van een goede draagdoek?
  Er zijn verschillende criteria voor een goede draagdoek Draagdoek. De stof moet diagonaal elastisch zijn. De randen van de doek worden twee keer rondgenaaid voor een goede stabiliteit van het hoofd. De gebruikte grondstoffen moeten vrij zijn van schadelijke stoffen en bestand zijn tegen speeksel en transpiratie. Het helpt bij het knopen als de doek in het midden een markering heeft. Bovendien maken afgeschuinde uiteinden het knopen gemakkelijker.
 • Mijn man wil het ook dragen, wat is de juiste maat doek?
  Nogmaals, de lengte van de sjaal hangt af van je lengte en kledingmaat. Als je het niet zeker weet, kun je een maat groter nemen voor je man.
 • Is er een draagdoek voor elke sjaal?
  Nee, draagdoeken zijn alleen beschikbaar voor bepaalde modellen.
 • Waar zijn KOKADI Draagdoeken gemaakt?
  Onze Draagdoeken worden net als alle andere KOKADI producten in Europa vervaardigd onder de hoogste kwaliteits- en veiligheidscontroles.
Naar de Draagdoeken

Je kunt een voorkeursrecht krijgen via onze Stalking Free Pass (SFP). Ga voor meer informatie naar SFP of ga naar ons contactformulier.

KOKADI Draagzakken zijn geschikt voor alle dragers. Voor degenen die iets langer zijn, bieden we verschillende verlengingen voor onze Draagzakken draagdoek. De verlengstukken van de borst-, heup- en schouderbanden zorgen voor optimaal comfort voor alle lichaamsgroottes. Je vindt onze verlengstukken hier:

Verlengingen voor Draagzakken

De KOKADI Draagzak WrapStar is een speciaal ontworpen KOKADI variant van de klassieke WrapConversion. De banden zijn gemaakt van slingstof en kunnen (net als de WrapTai) uitwaaieren. De heupgordel is als de KOKADI Draagzakken TaiTai en Flip gemaakt van visco-elastisch schuim, die kan worden gesloten met een driepuntsveiligheidsgesp en wordt gebruikt als de eerste Draagzak op de markt die een WrapConversion aanbiedt met een verstelbare heupriem. Je vindt onze WrapStars hier:

Naar de WrapStar Draagzakken

Onze KOKADI Draagzakken zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Voor de oudste hebben we de maat Toddler XL in ons assortiment, deze kan gebruikt worden voor kinderen van 2 - 3 jaar.

Voor speciale kinderen produceren we op aanvraag zodra onze KOKADI XL stretchers niet meer passen, produceren we individuele stretchers met de afmetingen die ouders kunnen gebruiken om hun kleine schat te blijven dragen. Op deze manier kunnen ook speciale kinderen gedragen worden, zelfs als ze misschien al wat ouder zijn. De aanvraag voor een op maat gemaakte XXL-drager Babydrager kan worden gedaan via ons contactformulier. Binnen 3 - 4 weken wordt een individuele Babydrager uit het gewenste Classic-assortiment worden geproduceerd tegen de normale verkoopprijs zonder meerprijs.

We bieden een eenmalige tweelingkorting op de 2e draagzak of de 2e kinderdrager voor ouders van tweelingen. Draagdoek uit ons standaard assortiment ter hoogte van 30 procent. Hiervoor hebben we het geboortebewijs van de kinderen of de bijbehorende pagina's uit het kraampaspoort nodig. Gebruik ons contactformulier als je geïnteresseerd bent.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december
Niet genoeg artikelen beschikbaar. Alleen nog [max] over.