Het jaar loopt ten einde, de laatste dagen worden geteld en binnenkort staat de laatste avond van het jaar voor de deur!

Oudejaarsavond vieren met kinderen kan een uitdaging zijn. Veel gezinnen gaan rond de jaarwisseling graag op reis om het nodige comfort te vinden in gezinsvriendelijke hotels. Voor iedereen die liever hier blijft en feest viert, hebben we een paar tips voor een kindvriendelijke en tegelijkertijd gezellige oudejaarsavond:

Als de klok nul slaat, sissen talloze knallers de lucht in. Een opwindende ervaring voor de ogen, zonder twijfel! Helaas is het ook niet bepaald ongevaarlijk voor het gehoor, vooral dat van uw baby. Om uw baby te beschermen tegen lawaai en drukte, is het raadzaam om thuis te blijven en het vuurwerkspektakel vanaf uw eigen vier muren te bekijken. Of het nu binnen of buiten is: als er veel drukte is, is het belangrijk om de baby een vertrouwde nabijheid en dus een plek om zich terug te trekken te bieden. Veilig dicht bij mama of papa in een KOKADI-draagzak, je kind kan gewoon zijn hoofd op je borst leggen en de vertrouwde hartslag horen terwijl je zachtjes de oorschelp van je baby bedekt met je handpalm. Tegelijkertijd weet je zeker dat je je kindje niet kwijtraakt in grote drukte, want in de KOKADI draagzak zit je baby super comfortabel en stevig aan je lichaam vast.

Sterretjes zijn helaas niet het beste alternatief voor vuurwerk: ze bestaan onder andere uit bariumnitraat, dat licht giftig is en niet in contact mag komen met de huid of slijmvliezen van kinderen, omdat het de ademhaling kan bemoeilijken en de huid kan irriteren .

De meeste baby's slapen rond middernacht door op oudejaarsavond. Je hoeft je kind hier niet voor wakker te maken en eigenlijk zou je dat ook niet moeten doen: Baby's houden er meestal helemaal niet van om uit hun slaap gewekt te worden. Het is waarschijnlijker dat hij last heeft van het lawaai en de visuele overstimulatie van de kleurrijke lichten.

Geniet dit jaar van alle opwinding van oudejaarsavond vanuit het comfort van je eigen huis - een paar gelukskoekjes en ongevaarlijke crackers zijn ook leuk en garanderen vooral één ding: een fijne oudejaarsavond die ook een glimlach op het gezicht van je baby zal toveren .

KOKADI verbindt.